Budeme potřebovat:
- 150g špaldové mouky
- 150g másla
- 3 PL medu
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička prášku do pečiva
Budeme potřebovat:
- 3 PL medu
- 500g tvarohu
- 2 vejce
Na ozdobení Goji Himalyo
Postup:
Formu vymažeme a vysypeme moukou, nebo ji můžeme vyložit pečícím papírem. Předehřejeme si troubu na 180 st. Uvedené ingredience (mouku, máslo, med, vanilkový cukr, žloutek i prášek do pečiva) smícháme a zpracujeme z nich těsto. To vtlačíme do formy a necháme šest minut předpéct. Během té doby si připravíme tvarohovou polevu. Umícháme tvaroh se žloutky a medem. Z bílků vyšleháme sníh, který zamícháme do tvarohové směsi. Těsto vyjmeme z trouby a rozprostřeme na něj hotovou polevu a necháme koláč na 20 min. dopéct.
Poté posypeme Goji
Podáváme ke snídani nebo svačince. Dobrou chuť