V tom případě mám pro Vás perfektní typ 🙂
Budeme potřebovat:
- 200 g cizrny (namočené ve vodě 8 hod.)
- 1 PL olivového oleje
- 1 ČL skořice (nebo jiného koření dle libosti – grilovací, paprikové, česnekové, chilli, sůl…)
Postup:
Cizrnu po 8 hodinách ve vodě přecedíme, opláchneme a vysušíme. V misce jí smícháme se lžící oleje a kořením dle chuti. Cizrnu vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 200 st. 40-45 min. do doby než cizrna zhnědne (pozor ať ne nesplálí). Doporučuji při pečení cizrnu průběžně otáčet, aby se pekla rovnoměrně.
Cizrna je jedna z nejchutnějších luštěnin s jemnou oříškovou chutí. Cizrna je plná bílkovin, vlákniny a je také skvělým zdrojem vitamínů B, železa, draslíku a hořčíku.
Tak ať chutná