Taky milujete léto a s ním to čerstvě natrhané ovoce za zahrádky? Pár keříků rybízu a dalšího bobulovitého ovoce roste i na naší zahradě, a když se mi poštěstí ho natrhat dříve než ho zdlábnou děti, většinou ho sníme jen tak na posezení nebo ho zařadím do pečení nějaké dobroty ke snídani, jako třeba minulý týden kdy jsme trávili prázdniny u našich na chalupě 😉
Budeme potřebovat:
Těsto:
- 150 g Skyr řecký jogurt
- 1 vejce, 1 bílek
- 75 ml mandlového mléka
- 30 g kokosová mouka
- 30 g rozemleté ovesné vločky
- 30 g špaldová mouka
- 1 PL prášek do pečiva
- sladidlo dle libosti, já používám ochucenou stévii nebo Erythritol (může být třtinový cukr, med atd…)
- ovoce dle sezóny (může být i mražené), já jsem tentokrát měla červený rybíz 🙂
Drobenka:
- 1 PL kokosový olej
- 1 PL čekanový sirup (nebo jakýkoli jiný dle chuti)
- 15 g hladká špaldová mouka
- 15 g rozemleté ovesné vločky
Postup:
Vše krom ovoce smícháme dohromady, poté přidáme ovoce a lehce promícháme s těstem, přelijeme do menší dortové formy nebo chlebíčkové formy na chlebík. Koláček zasypeme drobenkou a pečeme při 180 °C, 30 min.
Typ:
Když se mi zrovna nechce patlat s drobenkou, většinou je to z časových důvodů, protože po ránu mívám hlad jako vlk :-)…. po upečení poleju koláček např. karamelovým sojovým jogurtem (Alpro) jak to vidíte na fotce 🙂 Fantazii se meze nekladou. No a pak už bez výčitek můžete v klidu zdlábnout minimálně půlku porce ke snídani, svačince, třeba i večeři 🙂
Dobrou chuť se Stravou pro Lepší Život Vám přeje Verča 🙂