Říkala jsem si jak asi může chutnat perník bez mouky? Nedovedla jsem si to představit 😉 tak jsem to zkusila, no a ta chuť…pro mě luxusní 🙂 už nedělám jiný 🙂 Pokud milujete ořechy jako já, neváhejte a běžte rozpálit troubu, protože tahle dobrota je jako stvořená pro víkendovou snídani 😉
Budeme potřebovat:
- 1 jablko
- 4 vejce
- 100 g vlašských ořechů
- 80 g ovesných vloček
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 2 PL perníkového koření
- 1 ČL sody
Postup:
V misce najemno nastrouháme jablko a smícháme ho s vejci a třtinovým cukrem. Ořechy a ovesné vločky rozmixujeme téměř na mouku a přimícháme je k připravené směsi. Nakonec do těsta přidáme jedlou sodu a perníkové koření. Hotové těsto vylijeme do pečícím papírem vyložené formy (menší plech, zhruba 30×20 cm) a pečeme 30 minut na 175 st. Necháme vychladnout.
Krém (nemusí být:-))
- 250 ml smetana ke šlehání
- 1 zakysaná smetana
- 1 ztužovač šlehačky
- vanilkový puding bez vaření (Dr. Oetker)
- 1 vanilkový cukr
- 2 plechovky mandarinkového kompotu i se šťávou
Postup:
Vše dáme do uzavíratelné nádoby, nádobu uzavřeme a několikrát s ní prudce zahrkáme do zhoustnuní směsi, kterou nalijeme na vychladlý perník a posypeme dle chuti, třeba čokoládou.
Typ:
pokud chcete tento vláčný perník ještě více vylepšit, přidejte do něj najemno nasekané ořechy. A pokud vám nestačí dávka na malý plech, určitě zkuste dvojitou dávku a vlejte těsto na velký plech 🙂 Dobrou chuť!
