Ráda bych se s vámi podělila o mou poslední dobou nejoblíbenější snídani 🙂 Jak jste z mé kuchařky poznali, ráda mlsám, ale zároveň vyhledávám inspiraci v receptech s komplexními sacharidy (např. luštěniny, ovesné vločky) = trávení je pomalejší a výsledkem je tedy delší pocit zasycení. Navíc potraviny bohaté na komplexní sacharidy mívají zároveň i hodně vlákniny, takže příznivý účinek se násobí 🙂 Zkuste to taky a uvidíte 😉
Budeme potřebovat:
- 200 g červených nebo černých fazolí z konzervy (propláchneme od nálevu)
- 2 vajíčka
- 20 g karob (nebo kakao)
- 20 g protein (já dávám čokoládový, dá se nahradit pudingem, nejlépe Bio bez lepku)
- 1 PL sypké stévie (sladidlo dle libosti – třtinový cukr, med atd.)
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kypřícího prášku (já používám bez fosfátů)
Postup:
Vše rozmixujeme a přendáme do vhodné formy (já volím nastavitelnou dortovou formu na 15 cm, aby bylo těsto vyšší). Peču 15 min. na 200 st. v předehřáté troubě. Zkuste Brownies sníst ještě vlahý, s jogurtem a ovocem co máte rádi
Já jsem zvolila hrušku a sušené plody Goji
Z poloviční dávky máte jednu porci pouze pro sebe . Tu já teda nikdy nedělám, jelikož Brownies zachutnalo i méme manželovi