Nevím jak vy, ale já bych se v prvních dnech menstruace nejraději zachumlala někde pod deku a zůstala tam i několik dní. Je to i časté téma při konzultacích s holkama, kdy řešíme jak je možný, že číslo na váze je zase o něco vyšší, i-když dodržujeme redukční jídelníček. 

Přirozené téma nebo tabu?

Pro nás ženy je to přirozené téma, ale na druhou stranu ho vnímám jako velké tabu, o čem se moc nemluví.  To však neplatí při konzultacích s mými klientkami, kdy upřímnost a důvěra mezi námi jsou klíčovými body k dosažení nastavených cílů. 

Menstruace nás může pěkně potrápit nejen při naší společné cestě (kdy nám dokáže zkreslit výsledky až o 3 kg), ale i v našem běžném životě kdy zažíváme – křeče v břiše, únavu, bolesti hlavy, změny nálad, neovladatelné chutě na sladké, nevolnost apod.

Co se vlastně děje v období menstruace?

V tomto období vzrůstá hladina ženských hormonů – estrogenu a progestreronu, které mají na svědomí nejen např. zvýšenou citlivost prsou, ale také právě zadržování vody, které vede k nárůstu váhy. Někdo má i třeba oteklé prsty a dolní končetiny. 

Co doporučuji?

Při menstruaci svým klientkám doporučuji pít více vody, čaj a snažit se dbát na jídelníček. Ikdyž chápu, že v tomto období je těžší dodržovat správný režim, jelikož máme větší chutě na sladké či slané a není zrovna chuť na zeleninu. Pokud nejste v redukci váhy, poslouchejte své tělo a dopřejte mu oč si žádá, protože máte PMS = Právo Mlsat Sladkosti 

Pokud se však snažíte zhubnout nějaké to kilo, raději sáhněte po bílkovině, např. v podobě netučného masa, kvalitní šunky, ryby, vejce, luštěniny, jogurtu, kefíru apod… Právě tyto potraviny vás zasytí, vyženou chutě na mlsky a navíc se pak budete cítit lépe. 

Nezapomínejte na ovoce a zeleninu. Takový meloun nebo okurka vám pomohou s hydratací, jelikož obsahují hodně vody. Navíc ovoce jako je hroznové víno nebo banán jsou sladšími druhy, které vám zaručí snížení chutí na sladké.

Máte silnou nebo dlouhou menstruaci?

Pokud máte silnou nebo dlouhou menstruaci, pravděpodobně jste pak více unavené a vyčerpané, jelikož to vede ke snížení hladiny železa. V tomto případě jezte více listové zeleniny, jako je např. špenát, dále více červeného masa, vnitřností a ořechů.

7 dní pro lepší život

Online Program 7 Dní Pro Lepší Život aktuálně probíhá, Chcete se jej příště účastnit? Není nic jednoduššího. Stačí se přihlásit v tlačítku níže na čekací listinu.

You have Successfully Subscribed!

21 dní pro lepší život

Online Program 21 Dní Pro Lepší Život aktuálně probíhá, Chcete se jej příště účastnit? Není nic jednoduššího. Stačí se přihlásit v tlačítku níže na čekací listinu.

You have Successfully Subscribed!