Všeobecně je známo, že český národ moc nejí luštěniny, ať už z důvodů nadýmání či mylné domněnky složité přípravy. Například takovou červenou čočku stačí pouze propláchnout a dát vařit

Naopak maso, to by nám šlo, při tom nadměrná konzumace živočišných bílkovin našemu tělu dává tááák „zabrat“. A pak se třeba divíme, že jsme neustále unaveni…

Jeden z typů, aby luštěniny nenadýmaly je uvařit si je spolu s obilovinami ? Pokud máte rádi maso, klidně si ho dejte (i já patřím mezi masožravce) a občas ho zkuste nahradit rostlinnými proteiny (luštěniny, tofu, tempech a další…)

Typ na dobrý a rychlý recept je třeba můj dnešní oběd

Červená čočka, Basmati rýže a červená quinoa (vše jsem vařila dohromady do změknutí), uzené tofu (sója), tempech (sójové boby) a samozřejmě zelenina (vše orestováno na řepkovém bio oleji a jarní cibulce, po chvilce jsem ještě pár minut dusila pod pokličkou), která by spolu s ovocem neměla chybět téměř u žádného jídla (doplnění vlákniny, vitamínů a minerálů)

Nechte se inspirovat tímto rychlým receptem, dochucení už je jen a jen na vás co kdo má rád

Jak jste na tom vy? Kolikrát týdně jíte luštěniny a maso?

Přidejte se k nám na facebook, těším se na Vaše odpovědi

7 dní pro lepší život

Online Program 7 Dní Pro Lepší Život aktuálně probíhá, Chcete se jej příště účastnit? Není nic jednoduššího. Stačí se přihlásit v tlačítku níže na čekací listinu.

You have Successfully Subscribed!

21 dní pro lepší život

Online Program 21 Dní Pro Lepší Život aktuálně probíhá, Chcete se jej příště účastnit? Není nic jednoduššího. Stačí se přihlásit v tlačítku níže na čekací listinu.

You have Successfully Subscribed!