Všeobecně je známo, že český národ moc nejí luštěniny, ať už z důvodů nadýmání či mylné domněnky složité přípravy. Například takovou červenou čočku stačí pouze propláchnout a dát vařit
Naopak maso, to by nám šlo, při tom nadměrná konzumace živočišných bílkovin našemu tělu dává tááák „zabrat“. A pak se třeba divíme, že jsme neustále unaveni…
Jeden z typů, aby luštěniny nenadýmaly je uvařit si je spolu s obilovinami ? Pokud máte rádi maso, klidně si ho dejte (i já patřím mezi masožravce) a občas ho zkuste nahradit rostlinnými proteiny (luštěniny, tofu, tempech a další…)
Typ na dobrý a rychlý recept je třeba můj dnešní oběd
Červená čočka, Basmati rýže a červená quinoa (vše jsem vařila dohromady do změknutí), uzené tofu (sója), tempech (sójové boby) a samozřejmě zelenina (vše orestováno na řepkovém bio oleji a jarní cibulce, po chvilce jsem ještě pár minut dusila pod pokličkou), která by spolu s ovocem neměla chybět téměř u žádného jídla (doplnění vlákniny, vitamínů a minerálů)
Nechte se inspirovat tímto rychlým receptem, dochucení už je jen a jen na vás co kdo má rád
Jak jste na tom vy? Kolikrát týdně jíte luštěniny a maso?
Přidejte se k nám na facebook, těším se na Vaše odpovědi