V posypu se meze nekladou ? Není to tak časově náročné a těch pár ingrediencí co do toho patří máte vždy doma při ruce.
Skvěle se uchovává např. v uzavřené sklenici a vydrží třeba až do Vánoc
Budeme potřebovat:
- Těsto:
- 130 g sýr (nejlépe 30% eidam)
- 150 g máslo (může být i Hera)
- 210 g hladká mouka
- 6 PL mléka
- sůl
-
Ostatní:
- vajíčko na potření
- posyp dle chuti – grilovací nebo jiné koření, kmín, sůl, mák, sezam atd…
Postup:
Nastrouháme si na jemno tvrdý sýr, spolu s hladkou moukou, změklým máslem, mlékem a solí zpracujeme hladké těsto, které vyválíme na slabounký plát (nejlépe už na pečící papír). Potřeme rozšlehaným vajíčkem a libovolně posypeme. Rádýlkem vytvoříme tvary dle libosti Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. do zlatova (cca 10 – 15 min.)
Typ:
Doporučuji dvojitou dávku pokud budete dělat zobání na oslavu či jinou příležitost. Dobrou chuť
