Nedávno jsme dostali od naší sousedky čerstvě zabité králíky…tohle maso já prostě můžu 😉 Celkem jsme měli 4 kousky, dva putovaly k babičkám, jeden jsme si uložili na „horší“ časy do mrazáku, no a tak zbyla otázka co s tím posledním…Už několik let dělá moje nejstarší ségra luxusní rybí salát ála králík 🙂 Vždycky mi říkala, že je nejlepší právě z čerstvě zabitého…a tak to byla jasná volba. Říkala jsem si, že se o recept s vámi musím podělit. Já sama jsem milovnice rybího salátu a tahle „zdravější“ domácí varianta byla pro mě výzvou 😉 S chutí do toho!
Budeme potřebovat:
- jednoto čerstvě zabitého králíka
-
Nálev, ve kterém se králík vaří:
- 1 l vody
- 1/2 octa
- 10 celých pepřů
- 10 kuliček nového koření
- 5 bobkových listů
- sůl dle potřeby
Dále potřebujeme:
- 3-5ks kyselé okurky
- 1 sklenička kunovjanky
- dinojská hořčice (může být i obyč.plnotučná)
- majolka (dle chuti nebo ji úplně vynechat)
- bílý jogurt (já použila SKYR, koupíte v Quantu, Lidlu i Penny Marketu). Obsahuje vysoký podíl bílkovin a téměř žádný tuk
- sůl a pepř
Postup:
Králíka uvaříme v nálevu do měkka (cca 30-45 min.). Vařené maso nakrájíme na malé kousky, přidáme 3-5 jemně nakrájených kyselých okurek, 1 sklenice kunovjanky, 3 PL lžíce dinojské hořčice (může být i plnotučná), 3 PL majolky (nemusí být, stačí jogurt), bílý jogurt, sůl a pepř dle chuti. 1/2 sklenice zavařeného bílého zelí. Vše promícháme a necháme uležet nejlépe do druhého dne!
Typ:
Salát je výborný třeba ke sváče, ale i k večeři, doplňte trochou zeleniny, přikusujte žitné, celozrnné pečivo nebo knäckebrot a máte plnohodnotné vyvážené jídlo 🙂 Dobré chutnání a žádné povídání 😉
