Podpořme svůj zdravý životní styl a tím i své zdraví

Zabývat se zdravým životním stylem je už mnoho let téměř módní záležitostí. Existuje nepřeberné množství rad a tipů, co dělat proto, abychom se cítili lépe a byli zdravější. Někdy je těžké se ve všem zorientovat. Základní principy ale zůstávají stejné a těch je dobré se držet.

Jako životní styl běžně označujeme systém významných činností, vztahů, životních projevů a zvyklostí. Jedná se o souhrn relativně ustálených každodenních praktik, způsobů realizace činností a druhů chování. Ovlivňují ho jak vnitřní, tak i vnější faktory. Náš životní styl velmi významně působí také na náš zdravotní stav.

Život v dnešní době není snadný. Neustále někam spěcháme. Úkoly zpracováváme na poslední chvíli a pod tlakem. Bojíme se, abychom neudělali žádnou chybu. Vyžaduje se od nás velké pracovní nasazení, musíme ve svých životech často stíhat hned několik důležitých rolí. Abychom všechno zvládli, potřebujeme, aby naše tělo bylo v dobré kondici. Náš náročný životní styl na něj klade vysoké požadavky. Ve chvílích, kdy vše funguje jak má, bereme náš fyzický stav jako samozřejmost. Přílišný stres a zanedbávání naší duševní i tělesné pohody nám však může způsobit velké nepříjemnosti.

Vkladem do našeho zdraví je potrava, kterou přijímáme. Ne pro každého je vhodné všechno, a co jednomu pomůže, pro druhého nemusí být dobré. Základní zákonitosti ale platí pro všechny. Naše tělo potřebuje rozmanité druhy potravin ve vyváženém poměru. Díky tomu by měl být zaručen přísun všech potřebných látek. Někdy nám však okolnosti nedovolí věnovat se dostatečně tomu, co a kdy jíme. A tak je dobré konzumovat potraviny, které nám již v malém množství poskytnou látky důležité pro naše zdraví a spokojenost.

Goji je jedinečné v tom, jak velké množství prospěšných látek nabízí. Oranžové plody obsahují 11 základních a 22 stopových prvků, 8 polysacharidů a 6 monosacharidů posilujících imunitní systém, aminokyseliny, vitamíny, minerály či neobvykle vysoké množství karotenoidů. Pokud do svého jídelníčku doplníme šťávu GOJI ORIGINAL, můžeme jejím velmi malým množstvím tělu poskytnout kvantum prvků, které ke správnému fungování potřebuje. Sušenými plody Goji zase můžeme nahradit nezdravé mlsání, nebo si je dát jako zdravou svačinku.

Pouze zdravá strava však nestačí. V zaměstnání velká část z nás vykonává svoji práci vsedě s pohledem upřeným do monitoru počítače. Kvůli nedostatku pohybu naše těla slábnou, takže bychom se mu neměli vyhýbat. Nemusíme se hned stát maratonci. Dobré je vyměnit na krátké vzdálenosti jízdu dopravním prostředkem za chůzi, nebo výtah za výšlap schodů po svých.

Zapomínat nesmíme ani na dostatečný pitný režim, při čemž nejzdravější tekutinou, kterou ho doplňovat, je čistá voda. Život ve stresu a na doraz nám naše tělo jednou negativně vrátí. Abychom tomu předešli, je dobré na chvíli se zastavit a dopřát si relax, během kterého takzvaně vypneme a zapomeneme na povinnosti a běžné starosti. Vybrat si ten správný způsob je na každém z nás. Někomu udělá dobře masáž, procházka nebo sauna, jiný si nejlépe odpočine při čtení dobré knihy, při vaření nebo během sportování.

Také pravidelný a vydatný spánek je důležitý pro lidský organismus. Protože podobně jako stres nebo nedostatek živin může jeho nedostatek způsobovat různé zdravotní komplikace. Jedním z účinků konzumace plodů Goji je právě redukce stresu a vyšší kvalita spánku, podobně jako menší únava a snazší probouzení. A vstávat ráno s úsměvem je dobrý základ pro celodenní duševní pohodu a dobrou náladu.

7 dní pro lepší život

Online Program 7 Dní Pro Lepší Život aktuálně probíhá, Chcete se jej příště účastnit? Není nic jednoduššího. Stačí se přihlásit v tlačítku níže na čekací listinu.

You have Successfully Subscribed!

21 dní pro lepší život

Online Program 21 Dní Pro Lepší Život aktuálně probíhá, Chcete se jej příště účastnit? Není nic jednoduššího. Stačí se přihlásit v tlačítku níže na čekací listinu.

You have Successfully Subscribed!