Kustovnici čínskou, neboli Goji seženete téměř všude. Můžete si ji koupit v obchodech se zdravou výživou či biopotravinami, ale také na internetuPokud se rozhodnete kupovat sušenou kustovnici v hypermarketech, dejte si pozor na její kvalitu. Ne všechna balení kustovnice dosahují kýžené kvality. Mnoho výrobců dodává plody Goji, které nejsou zdaleka tak dobré a navíc nemají požadované účinky. Jejich koupě se tedy rovná vyhození peněz z okna.

Jednotlivá balení kustovnice se od sebe liší značkou výrobce, informacemi na etiketě a samozřejmě také značkou. Co se ceny v supermarkatech týče, začíná na cca 20 korunách na 100 gramů plodů Goji. Ty dražší koupíte v cenové relaci kolem 35 korun. Obchody se zdravou výživou nabízí Goji za 40 korun a výše. Internetové obchody se ohání cenou kolem 25 korun za 100 gramů, počítejte však ještě s poštovným.

Některé balení kustovnice čínské, které můžete koupit v supermarketech neobsahují kompletní informace o složení. Jejich chuť je poněkud hořká a velmi nepříjemná. V ústech zůstávají dozvuky nepříjemné hořké chuti ještě dlouho. Těžko říct, čím je nepříjemná chuť kustovnice ze supermarketů způsobena. Některá balení obsahují informace, že plody Goji obsahuje oxid siřičitý, což je alergen.

Pokud hledáte skutečně kvalitní doplněk stravy, určitě nekupujte první levnější kustovnici, ale vždy pečlivě čtěte informace o složení a místu původu. Kustovnice by měla tělu pomáhat a nikoliv ho zahlcovat přidanými látkami.

Jak poznat kvalitní goji?

Přestože se plody goji u nás nepěstují, jejich nabídka je poměrně široká. Jedná se především o sušené plody, které mají zářivě červenou barvu, velikostí připomínají rozinky a chutí třešně, brusinky či šípky.

Kvalitní goji lze poznat právě zejména podle chuti. Při nákupu se můžeme řídit informacemi na obalu. Původ, pěstování a zpracování plodů určuje jejich složení, a tím také účinky. Kvalitu, resp. organickou kvalitu lze rozpoznat především díky značce BIO, která je zárukou, že pěstování a zpracování plodů proběhlo maximálně šetrně vůči samotné rostlině i životnímu prostředí. Všechny procesy, kterým goji podléhají, se snaží vyhýbat chemii. To se projeví nejenom ve složení a účincích, ale také v lahodné chuti.

Chuť plodů kustovnice je dána také způsobem sušení. Protože se plody goji konzervují převážně sušením, je právě sušení tím, co rozhodně o výsledné kvalitě produktů. Goji je významným zdrojem mnoha cenných živin, řada z nich však ztrácí své působení vlivem vysokých teplot. Kvalitní plody goji jsou proto sušeny pouze přirozenou cestou, kdy nejsou vystaveny teplotám vyšším než 42 °C (raw kvalita). Suší se postupně v polostínu, bez jakéhokoliv umělého dosušení.

Kvalitní raw plody goji samozřejmě neobsahují obsah siřičitý. Pokud ho najdete ve složení uvedeném na obalu, sáhněte raději po jiné kustovnici. 

Goji Himalyo jsou sušené plody nejvyšší kvality ve třídě EXCLUSIVE = PREMIUM. Přesvěčte se a ochutnejte

7 dní pro lepší život

Online Program 7 Dní Pro Lepší Život aktuálně probíhá, Chcete se jej příště účastnit? Není nic jednoduššího. Stačí se přihlásit v tlačítku níže na čekací listinu.

You have Successfully Subscribed!

21 dní pro lepší život

Online Program 21 Dní Pro Lepší Život aktuálně probíhá, Chcete se jej příště účastnit? Není nic jednoduššího. Stačí se přihlásit v tlačítku níže na čekací listinu.

You have Successfully Subscribed!